Verzekeringsbureau.nl

Woonverzekering


Als u een huis koopt, bent u verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten. Soms omdat dat wettelijk verplicht is, in andere gevallen omdat een hypotheekverstrekker het u oplegt. Andere verzekeringen zijn niet verplicht maar wel nuttig.Vergelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen en vraag een offerte aan. Klik hier


Opstalverzekering

Deze verzekering dekt alle schade aan uw huis en alles wat op uw grond is gebouwd (brand, inbraak, storm, blikseminslag, het springen van de waterleiding). Sluit u een hypotheek af en de akte passeert bij de notaris dan is een opstalverzekering verplicht. Reden: de woning fungeert als onderpand voor de lening. Het is verstandig in deze verzekering een jaarlijkse indexering op te nemen, anders raakt u onderverzekerd.
Bij de aankoop van een appartement moeten lle eigenaren een opstalverzekering hebben afgesloten. Het scheelt (veel) premie als de eigenaren dat gezamenlijk bij n maatschappij doen.

Inboedelverzekering

Hiermee dekt u zowel de schade aan als diefstal van roerende zaken. Deze verzekering is niet verplicht maar eigenlijk wel onmisbaar. Stel: u huis brandt af en u heeft wl een verplichte opstalverzekering maar geen inboedelverzekering, dan krijgt u alleen een vergoeding voor de afgebrande woning, niet voor uw inboedel. Het verzekerde bedrag moet voldoende zijn om de inboedel die verloren gaat te vervangen. De premie van de verzekering is mede afhankelijk van de regio waar u woont. Door toename van het aantal inbraken in grote steden geldt nu al in dertien steden een eigen risico van 250 Euro. In het algemeen dekt de verzekering de volgende schade: schade veroorzaakt door storm, regen, inbraak, diefstal, vandalisme, lekkage en schroeischade. De inboedelverzekering vergoedt doorgaans tot een maximum. Voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht gelden scherpere regels.Glasverzekering

De meeste opstalverzekeringen bieden dekking tegen schade aan ruiten. Het is wel raadzaam voor het duurdere glas-in-loodwerk en geslepen glas een aparte glasverzekering af te sluiten.


Vergelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen en vraag een offerte aan. Klik hier 

 

 


 

Taxatie nodig?

Vergelijk online de taxatietarieven

 

Hypotheekrente

Vergelijking maken van hypotheken

 

Bouwkeuring

Online een bouw keuring aanvragen

 

Notaris nodig?

Vergelijk online de notaristarieven

 

Makelaar zoeken

Op zoek naar een makelaar?

 

Woonwebshop

Kijk, kies en koop woonartikelen
 

Nieuwbouw

Zoek nieuwbouw bij uw in de buurt